Március 2.

978

Két felfedező: az egyik a tengereket járta, a másikat a piramisok érdekelték. Szó lesz még az első King Kong-filmről, a Szovjetunió végnapjairól és Arany János emlékének is adózunk.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - március 2.
Kérem a kérdéseket!
1933-ban ezen a napon mutatták be az első King Kong filmet. Melyik építményt mássza meg az óriásmajom a filmben?
Question Image
Egyes források 1498. március 2-ára teszik, hogy Vasco da Gama hajói kikötöttek Mozambik partjainál. Melyik ország gyarmata majd tengerentúli tartománya volt Mozambik 1975-ig?
Question Image
1818-ban Giovanni Battista Belzoni olasz kalandor megtalálta a Hafré-piramis bejáratát, és bejutott a sírkamrába. A piramisok közül látszólag ez a legmagasabb, mert egy magasabb ponton helyezkedik el. Mikor építették?
Question Image
1931. március 6-án született Mihail Gorbacsov SZKP-főtitkár, a Szovjetunió egykori elnöke, aki megpróbálta megreformálni országát a glasznoszty és a peresztrojka meghirdetésével. Mit jelent ez a két orosz szó?
Question Image
1817. márcis 2-án született Arany János költő, műfordító. Melyik nyelvet tanulta meg teljesen önállóan úgy, hogy beszélni nem tudott, csak írásban használta a nyelvet, de azt olyan jól, hogy műfordításokat is készített?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőMárcius 1.
KövetkezőMárcius 3.