Március 1.

1122

Ezen a napon kezdődik a naptári tavasz – ez a tény nem maradhatott ki a kérdések közül. Ezen kívül boszorkányokkal, gejzírekkel, és a magyar forinttal is találkozhatsz a témák között.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - március 1.
Kérem a kérdéseket!
Március 1-je a naptári tavasz kezdete, és 1445-ben épp ezen a napon született az a festő, aki a Primavera (Tavasz) című festményt alkotta. Ki ő?
Question Image
1692-ben ezen a napon kezdtődtek meg a salemi boszorkányperek, amelyek 19 ember felakasztásával és sokak bebörtönzésével zárultak. Melyik országban történt mindez?
Question Image
2017. március 1-jén döntött a Fővárosi Közgyűlés Budapest olimpiai pályázatának visszavonásáról. Melyik városban lesz 2024-ben az olimpia?
Question Image
2008. március 1-jén vonták ki a forgalomból az 1 és 2 forintos érméket. A mai magyar forintot 1946. augusztus 1-jén vezették be. Mi volt előtte Magyarország fizetőeszközének neve?
Question Image
1872. március 1-jén döntött az USA kongresszusa a Yellowstone Nemzeti Park létrehozásáról, ami a világ legrégibb nemzeti parkja. A területen kb. 500 gejzír található. A Steamboat (gőzhajó) nevű lövelli fel legmagasabbra a forró vizet. Milyen magasak a legnagyobb kitörései?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőFebruár 28.
KövetkezőMárcius 2.