Július 1.

1338

Július 1-je a magyar egészségügy napja, a MÁV jogelődje megalakulásának évfordulója, 1997-ben ezen a napon került vissza Hongkong Kínához, ezen a napon kezdődött meg a lakihegyi adótorony építése, és a repülés két úttörője, egy magyar és egy francia mérnök is ezen a napon évfordulós.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - július 1.
Kérem a kérdéseket!
Július 1-je a magyar egészségügy napja, más néven a Semmelweis-nap: 1818-ban ezen a napon született Semmelweis Ignác magyar orvos, az „anyák megmentője”, aki kiemelkedő szerepet játszott a gyermekágyi láz leküzdésében. Mi okozta a 19. században a betegség gyakori előfordulását?
Question Image
1868-ban alapították a Magyar Államvasutak Zrt. jogelődjét, a Magyar Királyi Államvasutakat. Milyen hosszú a vasúthálózat teljes hossza ma Magyarországon?
Question Image
Július 1-jén kezdték építeni, és még ugyanabban az évben, december 2-án át is adták a lakihegyi adótornyot, ami Magyarország legmagasabb építménye a maga 314 méteres magasságával. Melyik évben épült?
Question Image
1872. július 1-jén született Louis Blériot francia mérnök és 1914. július 1-jén hunyt el Zsélyi Aladár magyar gépészmérnök – mindketten a repülés úttörői voltak. Blériot volt az első, aki levegőnél nehezebb eszközzel átrepülte a La Manche csatornát, és szintén ő volt az, aki repülővel átlépett egy jelentős sebességhatárt. Mennyit?
Question Image
1997. július 1-jén csatolták vissza Kínához Hongkongot. Melyik országhoz tartozott korábban?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőJúnius 30.
KövetkezőJúlius 2.