Június 30.

1389

Mai témáink: a Tower híd, a speciális relativitáselmélet, az Elfújta a szél, a Szabó család és a magyar közösségi hálózat, az iWIW megszűnése.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - június 30.
Kérem a kérdéseket!
1894. június 30-án adták át a Tower hidat, ami egy közúti híd a Temze fölött, London északi és déli felét köti össze. Napjainkra London egyik szimbólumává vált. Milyen gyakran nyitják fel a középső nyílását?
Question Image
1905-ben Albert Einstein publikálta „A mozgó testek elektrodinamikájáról” című dolgozatát, melyben bevezette a speciális relativitáselméletet. Ki volt az a tudós, akinek elméletét Einstein kiterjesztette tanulmányában?
Question Image
1936-ban ezen a napon jelent meg Margaret Mitchell regénye, az Elfújta a szél. A regény már megjelenésekor is hatalmas siker volt, majd minden idők egyik legnépszerűbb regényévé vált. A könyv központi témája Scarlett O’Hara boldogulása az amerikai polgárháború, majd később a Dél megváltozott viszonyai közepette. Melyik államban játszódik a történet?
Question Image
1959. június 30-án sugározta a Kossuth Rádió a Szabó család című hangjáték-sorozat első részért. Az új adások kedden, ismétlésük csütörtökön volt hallható. Melyik évben ért véget a sorozat?
Question Image
2014. június 30-án szűnt meg az iWIW, magyar közösségi weboldal, egyike a világ legelső közösségi hálózatainak. Hány évig működött?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőJúnius 29.
KövetkezőJúlius 1.