Június 29.

1137

Június 29-én, Péter-Pál napján megkezdődik az aratás, ez a nap a nemzetközi Duna-nap, 2008-ban ekkor volt a labdarúgó Európa-bajnokság döntője, valamint ez a nap Kossuth Zsuzsanna halálának és Antoine de Saint-Exupéry születésének évfordulója is.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - június 29.
Kérem a kérdéseket!
Június 29-e Péter-Pál napja, hagyományosan ekkor kezdődik az aratás. Melyik foglalkozás képviselői tartottak még ünnepet ezen a napon, Szent Péterre emlékezve?
Question Image
Június 29-e a Duna napja 2004 óta, a Duna-védelmi egyezmény aláírásnak tizedik évfordulójára hozták létre. Ezen a napon a Duna-menti kultúrákat és élővilágot ünnepeljük. Hány országot érint a folyó?
Question Image
1854. június 29-én hunyt el Kossuth Zsuzsanna, az 1848–49-es szabadságharcban a tábori kórházak főápolónője. Ő szervezte meg az első katonakórházakat 1849-ben és elsőként hívta fel a világ figyelmét a sebesült katonák ápolásának kötelességére. Milyen kapcsolatban állt Kossuth Lajossal?
Question Image
1900. június 29-én született Antoine de Saint-Exupéry francia író és pilóta. Legismertebb műve A kis herceg, amely 1943-ban íródott. A kis herceg több bolygót is meglátogat, amelyen különböző emberek laknak. Ki NEM volt közöttük?
Question Image
2008-ban ezen a napon rendezték a Labdarúgó-Európa-bajnokság döntőjét, amelyen Spanyolország 1-0-ra legyőzte Németországot és így Európa-bajnok lett. Hol rendezték a 2008-as EB-t?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőJúnius 28.
KövetkezőJúnius 30.