Március 3.

1002

Egy világhírű magazin, egy világcég, egy népszerű sportág, két európai ország függetlenné válása és a különböző keresztény feleketezet közötti párbeszéd egy fontos mérföldköve a mai témáink.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - március 3.
Kérem a kérdéseket!
1923. március 3-án jelent meg az első amerikai heti hírmagazin, a TIME első száma. A magazin ítéli oda minden évben „Az év embere” titulust olyan személynek, csoportnak, gépnek, vagy elvont fogalomnak, mely az adott évben kiemelkedő hatással volt a világra. Melyik állítás NEM igaz?
Question Image
1991-ban Észtországban és Lettországban népszavazást tartottak: a polgárok mindkét országban nagy többséggel a Szovjetuniótól való függetlenségre szavaztak. Melyik állítás NEM igaz?
Question Image
1974-ben ezen a napon kötötte meg első egyezményét a római katolikus és az evangélikus egyház. Mikor szögezte ki követeléseit Luther Márton a wittenbergi vártemplom kapujára, ami a reformáció egyik legjelentősebb eseménye?
Question Image
1839. március 3-án született Dzsamszedzsi Naszervandzsi Tata, a Tata-csoport, a világ egyik legismertebb vállalatbirodalmának alapítója. Melyik ország iparának „atyja”?
Question Image
1875. március 3-án játszották az első beltéri jégkorong-mérkőzést, a Victoria Jégcsarnokban, Montréalban. A hokimeccs három harmadból áll. Milyen hosszú egy harmad?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőMárcius 2.
KövetkezőMárcius 4.