Ez a kvíz egy hétfogásos étkezés, amelyhez három földrészről válogattuk össze a fogásokat.
Jó étvágyat! 🙂
/
Kérem a kérdéseket!
Andalúziai eredetű, paradicsom alapú zöldségleves, amelyet hidegen tálalnak. Mi az étel neve?
Melyik ez az étel? Valamilyen hüvelyesből (elsősorban lencséből) főzött fűszeres, sűrű ragu, amit rizzsel vagy lepénykenyérrel fogyasztanak Indiában és környékén.
A dahl vagy daal lényege, hogy hüvelyesekből készül, nincs benne rántás, hiszen a lencsefélék, babok, borsók – minden dahl legfőbb alapanyagai – maguktól besűrűsödnek. Indiában alapfogás a hagymás alappal és sokféle fűszerrel főzött sűrű ragu, amit fogyasztanak rizskörettel és lepénykenyérrel is. Ebben a fogásban soha nincs hús, a hüvelyesek elég gazdagok fehérjében.
naan: indiai lepénykenyér
chana masala: csicseriborsós étel
curry: erős fűszerezésű mártással leöntött hús- vagy zöldségdarabokból álló étel
naan: indiai lepénykenyér
chana masala: csicseriborsós étel
curry: erős fűszerezésű mártással leöntött hús- vagy zöldségdarabokból álló étel
A keménytojást ízesített darált hússal kell bevonni, majd bepanírozni és kisütni. Így készül a ...
A mi Stefánia-vagdaltunkra emlékeztető étel neve Scotch Egg, vagyis skót tojás.
Shepherd’s pie: darált bárányhús krumplipürével összesütve
Welsh rarebit: sajtos melegszendvicshez hasonló étel
angol reggeli: paradicsomos bab, tükörtojás, sült gomba, sült paradicsom, kolbász és szalonna és pirítós
Shepherd’s pie: darált bárányhús krumplipürével összesütve
Welsh rarebit: sajtos melegszendvicshez hasonló étel
angol reggeli: paradicsomos bab, tükörtojás, sült gomba, sült paradicsom, kolbász és szalonna és pirítós
Spanyol egytálétel, alapját a sáfránnyal ízesített rizs adja. Készülhet csirke- vagy nyúlhússal, tenger gyümölcseivel. Mi a neve?
A paella a leghíresebb spanyol étel. A sáfránnyal ízesített ételspecialitás regionális eredetű, napjainkra Spanyolország nemzeti eledelévé vált. Egytálétel, amit fedő nélkül készítenek széles, lapos, kétfülű serpenyőben.
churro: sült fánktészta rudacska cukorba hempergetve
crema catalana: katalán krém, hidegen tálalt citromos-fahéjas desszert
jamón ibérico: ibériai sonka, amit éveken át érlelnek
churro: sült fánktészta rudacska cukorba hempergetve
crema catalana: katalán krém, hidegen tálalt citromos-fahéjas desszert
jamón ibérico: ibériai sonka, amit éveken át érlelnek
Mi a neve annak a török édességnek, aminek szirupos leveles tészta az alapja, és dióval, pisztáciával, mogyoróval töltik vagy rétegezik?
A baklava egy kiadós, édes süteményféle, számos közel-keleti és balkáni ország konyhájában megtalálható. A baklavát a törökök, arabok, görögök, örmények, bolgárok, szerbek egyaránt saját hagyományos édességeik között tartják számon. Rétestészta alapú édesség, amit dióval vagy pisztáciával töltenek meg és cukorral vagy mézzel ízesítenek.
köfte: grillezett húsgolyó
dolma: töltött zöldségdarabokból
simit: perechez hasonló, szezámmaggal megszórt péksütemény
köfte: grillezett húsgolyó
dolma: töltött zöldségdarabokból
simit: perechez hasonló, szezámmaggal megszórt péksütemény
Szicíliai édesség: olajban sült ostyába töltött ricotta, amelyet cukorral, kandírozott gyümölcsökkel, csokoládéval ízesítenek. Mi a neve?
Ez az édesség a cannoli. A cső alakú tészta kisütéséhez szükség van egy fémcsőre, ami köré tekerhetjük a tésztát, és ami túléli az olajban sütést. A tészta akkor marad csak ropogós, ha a krémet közvetlenül fogyasztás előtt töltik az ostyába, különben elázik, és elvész a ropogós tészta és a habos krém közötti kontraszt.
tiramisú: babapiskóta és mascarpone felhasználásával készülő, kávés-kakaós desszert
profiterol: krémmel vagy tejszínnel töltött tészta, csokoládéval leöntve
zuppa inglese: piskóta alapú likőrös-krémes-gyümölcsös desszert
tiramisú: babapiskóta és mascarpone felhasználásával készülő, kávés-kakaós desszert
profiterol: krémmel vagy tejszínnel töltött tészta, csokoládéval leöntve
zuppa inglese: piskóta alapú likőrös-krémes-gyümölcsös desszert
Mi a neve ennek a kanadai édességnek? Kézzel nyújtott fánk, amit olajban sütnek ki, majd megpakolják mindeféle édességgel.
A fánkot hódfaroknak hívják. A többi három is kanadai étel. A bannock egy lángosféle, a nanaimo csokis-vaníliás sütemény, a puotine pedig hasábburgonya sajttal és gravy-mártással (húsléből készült fűszeres szósz, a barnamártáshoz hasonlít).
/
Kérem az eredményem!
Az eredményed:
Kérdések és válaszok áttekintése
Sorry, no results found.
Please repeat the quiz and try different answer combinations.Ez most nem sikerült túl jól...
Megpróbálhatnád még egyszer! Kattints a piros gombra!
Oszd meg, hogy az ismerőseid is játszhassanak!
Nem rossz!
Lehet, hogy még jobban sikerül, ha újra megpróbálod?
Oszd meg, hogy az ismerőseid is játszhassanak!
chorizo: spanyol kolbászféle
queso: sajt
tortilla: mexikói eredetű, keményre sütött vékony kerek palacsinta kukoricalisztből