Május 6.

923

Ez a nap a felelős állattartás és a magyar sport napja, az első felragasztható postai bélyeg kiadásának évfordulója, a legnagyobb, valaha a levegőbe emelkedett közlekedési eszköz megsemmisülésének napja, és Sigmund Freud születésének évfordulója is.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - május 6.
Kérem a kérdéseket!
Május 6-a a Felelős Állattartás Napja Magyarországon. A felelős állattartásnak hét alapszabálya van, ezeket minden állattartónak be kellene tartania. Melyiket idéztük hibásan?
Question Image
Május 6-a a magyar sport napja is annak emlékére, hogy ezen a napon rendezte a Magyar Athletikai Club a kontinens első szabadtéri sportversenyét Budapesten. Melyik évben?
Question Image
1840. május 1-jén adta ki Nagy Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága az első hivatalos, felragasztható postabélyegét, a Penny Blacket. És melyik volt a második ország, amely bélyeget kibocsátott ki, 1843-ban?
Question Image
1937. május 6-án leszállás közben, máig tisztázatlan körülmények között kigyulladt és teljesen megsemmisült az LZ 129 Hindenburg léghajó. Ez volt a két legnagyobb ember alkotta szerkezet egyike, amely a levegőbe emelkedett. Milyen hosszú volt?
Question Image
1856. május 6-án született Sigmund Freud. Melyik módszer atyja és névadója?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőMájus 5.
KövetkezőMájus 7.