Október 22.

874

Mai témáink: Liszt Ferenc, Arany János, Paul Cézanne, Robert Capa és Mancs mentőkutya.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - október 22.
Kérem a kérdéseket!
1811. október 22-én született Liszt Ferenc magyar zeneszerző, zongoraművész, karmester és zenetanár, a 19. századi romantika egyik legjelentősebb zeneszerzője. Nagyon termékeny zeneszerző volt, az átiratokat, feldolgozásokat is számolva kb. 1400 művét ismerjük. Zongoraműveit rengeteg alkalommal lemezre vették, de csak az ausztrál Leslie Howard dolgozta fel összes zongoraművét; a projekt 15 évig tartott. Hány CD-ből áll a gyűjtemény?
Question Image
1882. október 22-én hunyt el Arany János költő, műfordító. Melyik nyelvet tanulta meg teljesen önállóan úgy, hogy beszélni nem tudott, csak írásban használta a nyelvet, de azt olyan jól, hogy műfordításokat is készített?
Question Image
1906. október 22-én hunyt el Paul Cézanne francia festő. Melyik irányzat jeles képviselője volt?
Question Image
1913. október 22-én született a világhírű fotográfus, Robert Capa, aki többek között a spanyol polgárháborúban és a normandiai partraszállásnál is készített felvételeket. Milyen származású volt?
Question Image
2006. október 22-én vesztette életét Mancs, a miskolci Spider Mentőcsoport németjuhász kan mentőkutyája. Igazán híressé az 1999-es izmiti földrengés tette, amikor egy hároméves kislányt mentettek ki a segítségével a romok alól. Hány órát töltött a kislány a romok alatt?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőOktóber 21.
KövetkezőOktóber 23.