Május 22.

1327

Május 22-e a biodiverzitás, a biológiai sokféleség nemzetközi napja, amely az élővilág sokféleségére, illetve az azt fenyegető veszélyekre igyekszik ráirányítani a széles nyilvánosság figyelmét.

Évfordulója van még a Kossuth Lajos által írt Cassandra-levélnek, aztán annak a törvénycikknek, ami kötelezővé tette a magyar nyelv tanítását a népiskolákban és a tanítóképző intézményekben, és kérdést teszünk fel még Srí Lankával és Sherlock Holmes-szal kapcsolatban is.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - május 22.
Kérem a kérdéseket!
Május 22-e a biológiai sokféleség, a biodiverzitás nemzetközi napja, amely az élővilág sokféleségére, illetve az azt fenyegető veszélyekre igyekszik ráirányítani a széles nyilvánosság figyelmét. Magyarországon a fokozottan védett állatok eszmei értéke 1 millió forint. Melyik nem tartozik közéjük?
Question Image
1867. május 22-én írta Kossuth Lajos a Cassandra-levelet, amelyben tiltakozik a kiegyezés ellen, mert szerinte végzetes következményei lehetnek, ha Magyarország sorsát Ausztriához kötik. Kinek címezte nyílt levelét?
Question Image
Május 22-én van az évfordulója annak a törvénycikknek, amely kötelezővé tette a magyar nyelv tanítását valamennyi népiskolában és tanítóképző intézetben. Melyik évben történt?
Question Image
1972-ben az új alkotmány elfogadásával Ceylon felvette a Srí Lanka nevet. Mit jelent az ország új neve?
Question Image
1859. május 22-én született Sir Arthur Ignatius Conan Doyle skót író, akit leginkább a Sherlock Holmes-történetek írójaként ismerünk. Mi volt a keresztneve Holmes barátjának, Dr. Watsonnak?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

ElőzőMájus 21.
KövetkezőMájus 23.