Május 21.

1320

A magyar honvédelem és Szeged város napja, a tea világnapja, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség és Zwack Péter szolgáltatják mai témáinkat.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

/
Kvíz - május 21.
Kérem a kérdéseket!
A magyar szabadságharc tavaszi hadjáratának csúcspontjaként 1849. május 21-én a honvédsereg három hetes ostrom után visszafoglalta Buda várát. Ennek emlékére 1992-től a kormány határozata alapján e napon ünnepeljük a magyar honvédelem napját. Ki volt az ostromló sereg vezetője, aki 1916-ban ugyanezen a napon hunyt el?
Question Image
Május 21-e a tea világnapja. Ha nem vágják vissza a teanövényt, milyen magasra nő meg?
Question Image
Május 21-e Szeged napja is, mert III. Károly 1719-ben ezen a napon nyilvánította Szegedet szabad királyi várossá. Melyik folyók találkozásánál fekszik a város?
Question Image
1904. május 21-én alakult meg a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA. A szövetség által rendezett legfontosabb rendezvény a labdarúgó-világbajnokság. Melyik ország rendezte az előző, 2022-es bajnokságot?
Question Image
1927. május 21-én született Zwack Péter, magyar üzletember, politikus. Nevével összeforrt az Unicum, az egyik leghíresebb magyar védjegy, hungarikum. A legenda szerint melyik királyunknak alkotta meg a Zwack család egyik őse az italt, gyomorpanaszai enyhítésére?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

ElőzőMájus 20.
KövetkezőMájus 22.