Május 2.

1365

1519. május 2-án hunyt el Leonardo da Vinci. Életműve előtt tavaly egy hétkérdéses kvízzel tisztelegtünk, itt tudod kitölteni: Leonardo da Vinci világa.

Május 2-a a nem hivatalos Harry Potter-nap, 1989-ben ezen a napon kezdődött meg a vasfüggöny lebontása nyugati határunkon, és szintén ez a nap Nagy Katalinnak, Oroszország cárnőjének születésnapja, illetve Benjamin Spock és Oszama bin Láden halálának napja.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - május 2.
Kérem a kérdéseket!
Május 2-a a Harry Potter-nap, annak tiszteletére, hogy erre a napra esik a Roxforti csata, Harry Potter és Voldemort végső összecsapása. Melyik évben jelent meg a könyvsorozat első kötete?
Question Image
1989-ben ezen a napon kezdődött meg a „vasfüggöny” lebontása a magyar–osztrák határon. Kitől származik a vasfüggöny elnevezés?
Question Image
1729. május 2-án született Zsófia Auguszta Friderika néven a későbbi II. (Nagy) Katalin, Oroszország cárnője, aki nem volt leszármazottja a korábbi orosz uralkodóknak, házassága révén került trónra. Milyen nemzetiségű volt?
Question Image
2011. május 2-án az amerikai haditengerészet egyik kommandós alakulata a pakisztáni otthonában rajtaütött Oszáma bin Ládenen és végzett vele. 54 éves volt. Milyen tanulmányokat folytatott 1970 körül a drezdai egyetemen?
Question Image
1903. május 2-án hunyt el Benjamin Spock, akinek 1946-ban megjelent könyve haláláig több mint 50 millió példányban kelt el. Miről szól a könyv?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőMájus 1.
KövetkezőMájus 3.