Május 3.

1153

A mai nap a sajtószabadság napja – első kérdésünkkel ezt ünnepeljük. Aztán az FTC megalapítása, Macchiavelli, Zrínyi Miklós és Türr István születésének évfordulója adják a témákat.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - május 3.
Kérem a kérdéseket!
Május 3-a a sajtószabadság világnapja. Célja, hogy felhívja a figyelmet a szabad sajtó fontosságára, a véleménynyilvánítás jogának tiszteletére és betartására. A sajtószabadsági index mutatója szerint az alábbiak közül melyik országban a legkevésbé szabad a sajtó?
Question Image
1899-ben ezen a napon alapították meg a Ferencvárosi Torna Clubot, az FTC-t. Mi a neve a csapat stadionjának, ahol a focisták 2014 óta játsszák a mérkőzéseiket?
Question Image
1469. május 3-án született Niccolò Machiavelli itáliai író, filozófus, politikus, korának egyik legnagyobb hatású gondolkodója. Mi a címe legismertebb művének, amiben azzal foglalkozik, hogyan lehet a lehető legerősebb kormányt (kormányzást) létrehozni és megtartani?
Question Image
1620. május 3-án született Zrínyi Miklós horvát bán, Zala és Somogy vármegyék örökös főispánja, nagybirtokos főnemes, költő, hadvezér és politikus, hadtudós. Melyik királyunk életéről írta egyik fő művét?
Question Image
1908-ban ezen a napon hunyt el Türr István szabadságharcos, olasz királyi altábornagy, a Korinthoszi-csatorna építésének egyik szervezője. Mióta tervezték a görögök az Égei-tenger és a Jón-tenger közötti hajózható átjárót?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőMájus 2.
KövetkezőMájus 4.