Március 24.

1612

Mai kérdéseink közül három is német vonatkozású: a vízumkényszer eltörléséről, egy repülőkatasztrófáról és egy világslágerről emlékezünk meg.

Ma van ezen kívül a tuberkolózis baktériuma felfedezésének, és Harry Houdini halálának évfordulója is.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - március 24.
Kérem a kérdéseket!
1992. március 24-én szűnt meg a vízumkényszer a Magyar Köztársaság és az NSZK között. Melyik évben csatlakozott Magyarország a schengeni egyezményhez, amely lehetővé tette, hogy Magyarországról határellenőrzés nélkül jussunk el Németországba?
Question Image
1882. március 24-én Robert Koch német orvos bejelentette a tuberkulózis baktériumának felfedezését. A tbc vagy gümőkór néven is ismert betegség a történelem során az egyik legtöbb halálesetet okozó betegség volt. Melyik állítás NEM igaz?
Question Image
2015. március 24-én a német Germanwings 9525-ös, Barcelona és Düsseldorf közötti menetrend szerinti járata a francia Alpokban lezuhant. A vizsgálatok szerint mi okozta a katasztrófát?
Question Image
1874. március 24-én született Harry Houdini (Weisz Erik) magyar származású mágus, szabadulóművész. Melyik állítás NEM igaz?
Question Image
1960. március 24-én született Nena (Gabriele Susanne Kerner) német popénekesnő, akinek legismertebb száma az 1983-ban megjelent 99 Luftballon. Miről szól a dal?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőMárcius 23.
KövetkezőMárcius 25.