Március 20.

1118

Mai évfordulósunk Kossuth Lajos, Isaac Newton és Misztótfalusi Kis Miklós magyar nyomdász, aztán megemlékezünk annak a könyvnek a megjelenéséről, amit a 19. században a Biblia után a második legnagyobb példányszámban adtak el, és Tunézia függetlenné válásával kapcsolatban is felteszünk egy kérdést.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - március 20.
Kérem a kérdéseket!
1956. március 20-án Tunézia elnyerte függetlenségét Franciaországtól. Az ország egy részét a Szahara homokja borítja. Hány százalékát?
Question Image
1852-ben jelent meg Harriet Beecher Stowe amerikai írónő Tamás bátya kunyhója című műve, amely a 19. század második legnagyobb példányszámban eladott könyve volt a Biblia után. Az írónő az abolicionista mozgalom aktív tagja volt. Mit jelent az abolicionizmus?
Question Image
1702-ben ezen a napon hunyt el Misztótfalusi Kis Miklós magyar nyomdász, aki 1695-ben kiadta az első magyar nyelvű szakácskönyvet, Szakáts mesterségnek könyvetskéje címmel. Hány évvel korábban jelent meg az első magyar nyomtatott könyv?
Question Image
1727. március 20-án hunyt el Sir Isaac Newton angol fizikus, matematikus, filozófus. Melyik felfedezés NEM az ő nevéhez fűződik?
Question Image
1894. március 20-án hunyt el Kossuth Lajos az 1848–49-es forradalom és szabadságharc vezetője, kormányzó elnök. Mi volt az eredeti foglalkozása?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőMárcius 19.
KövetkezőMárcius 21.