Március 19.

1321

Megemlékezünk egy Afrika-kutatóról, egy világhírű színészről és az egyesülő Európa egyik szervezetéről, valamint két szomorú eseményről: az egyik a 2. világháborúban történt, a másik pedig 1990-ben.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - március 19.
Kérem a kérdéseket!
1813-ban született David Livingstone skót misszionárius orvos, Afrika-kutató, a Viktória-vízesés felfedezője. Melyik országok határán van ez a vízesés, ami a legszélesebb a világon?
Question Image
1944. március 19-én, hajnali 4 órakor német csapatok lépték át Magyarország határát és ellenállás nélkül eljutottak a fővárosba. Ugyanezen a napon Kállay Miklós miniszterelnök beadta lemondását. Mi volt Magyarország katonai megszállása hadműveletének neve?
Question Image
1951-ben írták alá az Európai Szén- és Acélközösségről, a Montánunióról szóló szerződést, amely az első lépés volt az egyesült Európa felé. Hat ország alapította. Az alábbiak közül melyik ország NEM volt tagja?
Question Image
1990-ben ezen a napon kezdődött a fekete március néven elhíresült magyarellenes pogrom. A magyar anyanyelvi oktatás megteremtéséért tüntetőkre szervezetten a helyszínre szállított románok támadtak. Rengeteg sebesültje és öt halottja volt a zavargásoknak, a rend csak napokkal később állt helyre. Melyik városban történt mindez?
Question Image
1955. március 19-én született Bruce Willis amerikai színész. Melyik volt az a filmje, amelyet részben Budapesten forgattak, például a Hősök terén vették fel egy moszkvai tüntetés jeleneteit?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőMárcius 18.
KövetkezőMárcius 20.