Május 28.

1024

Megemlékezünk a fiatalemberről, aki 1987-ben kisrepülőjével leszállt a moszkvai Vörös téren, ellátogatunk a Marsra, szó lesz dr. Guillotinról, a James Bond-történetek írójáról és egy világhírű énekesnőről is.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - május 28.
Kérem a kérdéseket!
1987-ben Mathias Rust, 19 éves német sportrepülő Cessna 172 típusú gépével kijátszotta a szovjet légvédelmet és leszállt Moszkvában a Vörös tér közelében. A következő napokban Gorbacsov csaknem kétezer tisztet váltott le, többek között a szovjet honvédelmi minisztert és a Moszkva légterét biztosító katonai alakulat ezredesét is. Mathias Rustot négy év kényszermunkatáborra ítélték, de 1 év után kegyelmet kapott. Melyik országban gyártják a Cessnákat?
Question Image
2002-ben a Mars Odyssey űrszonda nagy mennyiségű hidrogént talált a Marson. Hány holdja van a Marsnak, a vörös bolygónak?
Question Image
1738-ban ezen a napon született Joseph Ignace Guillotin francia orvos, aki a francia forradalom idején a nemzetgyűlésnek azt ajánlotta, hogy a nyaktilót (guillotine-t) használják a halálos ítéletek végrehajtására, mert az kevésbé fájdalmas, mint a korábbi módszerek. Melyik évben volt Franciaországban az utolsó guillotine-nal végrehajtott kivégzés?
Question Image
1908. május 28-án született Ian Lancaster Fleming, James Bond karakterének megteremtője. 1964-es halálát követően más írók folytatták a sorozatot. Hányadik James Bond-filmet mutatják be 2021-ben?
Question Image
1968. május 28-án született Kylie Minogue Grammy-díjas énekesnő, dalszerző és színésznő. Karrierje a 80-as évek végén kezdődött a The Loco-Motion című dal feldolgozásával. Milyen nemzetiségű az énekesnő?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőMájus 27.
KövetkezőMájus 29.