Május 18.

1357

Az internet világnapján kérdést teszünk fel a biztonságos jelszóhasználattal kapcsolatban, aztán Dózsa György, egy francia színműíró, a Bauhaus alapítója és egy vulkánkitörés következnek.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - május 18.
Kérem a kérdéseket!
Május 18-a az internet világnapja. Ennek apropóján egy manapság nagyon aktuális témával kapcsolatos kérdést teszünk fel: melyik figyelmeztetés NEM valós a biztonságos jelszóhasználattal kapcsolatban?
Question Image
1514-ben Dózsa György Cegléden kiáltványt bocsátott ki, melyben az egész jobbágyságot felkelésre szólította. Dózsa negyvenezres parasztsereg élén támadta meg az ország nemességét. Hogyan indult a felkelés?
Question Image
1883. május 18-án született Walter Gropius, a Bauhaus alapítója, amely a 20. század első felének legjelentősebb művészeti intézménye volt. Ki NEM volt az iskola tanára?
Question Image
1799. május 18-án hunyt el Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais francia író, színműíró. Ő írta a Figaró házassága és A sevillai borbély című műveket. Az első alapján Mozart írt vígoperát. És a másodikból?
Question Image
1980. május 18-án, 123 évnyi szunnyadás után kitört az észak-amerikai Mount Saint Helens vulkán, amelynek következtében 57 ember meghalt és 600 négyzetkilométernyi erdő elpusztult. 600 km2 valamivel nagyobb, mint ...
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőMájus 17.
KövetkezőMájus 19.