Május 12.

934

Május 12-e az ápolók nemzetközi napja Florence Nightingale brit ápolónő tiszteletére, aki egész életét a betegek, sebesültek ápolási körülményei javításának szentelte. Aztán egy egyetem alapítása, egy jelentős vígjáték bemutatása, a Zeneakadémia épületének átadása és egy színész születésnapja adják a mai témákat.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - május 12.
Kérem a kérdéseket!
Május 12-e az ápolók nemzetközi napja Florence Nightingale brit ápolónő tiszteletére, aki egész életét a betegek és sebesültek ápolási körülményei javításának szentelte. Egyek legjelentősebb eredménye, hogy 1854-ben egy hadikórházban a korábban 42%-os halálozást higiénés rendelkezésekkel lecsökkentette. Mennyire?
Question Image
1635. május 12-én alapította Pázmány Péter esztergomi érsek azt az egyetemet, amely az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Semmelweis Egyetem jogelődje. Melyik városban?
Question Image
1664-ben mutatták be először Molière egyik legismertebb vígjátékát, az ötfelvonásos Tartuffe-öt. Mit jelent a címszereplő beszédes neve?
Question Image
1907. május 12-én adták át a Zeneakadémia új épületét, amely ma a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem épülete. Mikor kezdődött a felsőfokú zenei oktatás Magyarországon?
Question Image
1981. május 12-én született Rami Malek egyiptomi származású amerikai színész, aki 2018-ban a Bohém rapszódia című filmben eljátszotta Freddie Mercury szerepét. Melyik évben hunyt el a Queen énekese?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőMájus 11.
KövetkezőMájus 13.