Június 11.

934

Ma ellátogatunk a Vénusz bolygóra és megkönnyezzük E.T., a földönkívüli történetét, óceánokat kutatunk Cousteau kapitánnyal, belekukkantunk a Dr. House sorozatba és belehallgatunk Richard Strauss muzsikájába.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - június 11.
Kérem a kérdéseket!
1982. június 11-én mutatták be az E. T., a földönkívüli című sci-fi filmet. Ki rendezte?
Question Image
1985. június 11-én érkezett meg a Vénuszhoz a Vega–1, a szovjet Vega-program első űrszondája. Egy leszállóegységet és egy ballont küldött a Földdel szomszédos bolygóra. Hány nap alatt kerüli meg a Vénusz a Napot?
Question Image
1864. június 11-én született Richard Strauss zeneszerző, karmester, a Bécsi Operaház igazgatója. Híres művei az Imigyen szóla Zarathustra, A rózsalovag, a Salome, és az Alpesi szimfónia. Milyen rokoni kapcsolatban volt Ifjabb Johann Strauss-szal, a keringőkirállyal?
Question Image
1910. június 11-én született Cousteau kapitány, a közismert francia tengerkutató, felfedező, természettudós és filmkészítő, aki életét a tengeri felfedezéseknek szentelte. Mi volt a neve egy korábbi aknaszedő hajóból átalakított kutatóhajójának?
Question Image
1959. június 11-én született Hugh Laurie angol színész, humorista, író és zenész. Legismertebb szerepe Dr. Gregory House a Doktor House című sorozatban. Hol játszódik ez a sorozat?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőJúnius 10.
KövetkezőJúnius 12.