Február 27.

1032

Ma két kérdésünk is német vonatkozású, az egyik sport a másik pedig történelmi témájú. Ezen kívül két amerikai színészről és egy Nobel-díjas orvosról teszünk fel kérdéseket.

Hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - február 27.
Kérem a kérdéseket!
1900. február 27-én alapították meg az FC Bayern Münchent, amely Németország legsikeresebb labdarúgócsapata. Melyik állítás NEM igaz?
Question Image
1933. február 27-én Berlinben felgyújtották a Reichstagot, ami ürügyet szolgáltatott Hitlernek a kommunista párt betiltására és a felhatalmazási törvény elfogadtatására, amely szükségtelenné tette a parlament jóváhagyását a legtöbb országos jelentőségű döntés esetében. Minek az épülete volt a Reichstag?
Question Image
2015. február 27-én hunyt el Leonard Nimoy amerikai színész, aki a Star Trek sorozatban Mr. Spock-ot alakította. Mi a neve a sorozatbeli űrhajónak, amelyen első tisztként szolgált?
Question Image
1936. február 27-én hunyt el Ivan Petrovics Pavlov Nobel-díjas orosz orvos, fiziológus. Milyen állatokkal folytatta leghíresebb kísérleteit?
Question Image
1932. február 27-én született Elizabeth Taylor többszörös Oscar-díjas és Golden Globe-díjas angol–amerikai színésznő. Nyolcszor ment férjhez, kétszer ugyanahhoz a férfihez. Kihez?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőFebruár 25.
KövetkezőFebruár 28.