Február 22.

1070

Magyarország első téli olimpiai aranyérme, a GPS rendszer, az első amerikai elnök, az egyik dél-amerikai ország és Tahi Tóth László kapcsán teszünk fel ma kérdéseket úgy, hogy még Harry Potter is szóba kerül.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - február 22.
Kérem a kérdéseket!
2018. február 22-én szerezte meg Magyarország első téli olimpiai aranyérmét a Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású magyar váltó. Milyen sportágban?
Question Image
1978. február 22-én lőtték fel a GPS rendszer első műholdját. Hány műholdból áll a navigációs rendszer alap kiépítésben?
Question Image
1732. február 22-én született George Washington tábornok, az amerikai függetlenségi háború hőse, az Amerikai Egyesült Államok első elnöke. Melyik évben kezdte elnökségét?
Question Image
1512. február 22-én hunyt el Amerigo Vespucci itáliai utazó, felfedező, Amerika névadója. A legenda szerint az egyik dél-amerikai országnak is ő adott nevet. Melyiknek?
Question Image
2018. február 22-én hunyt el Tahi Tóth László, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész. Melyik szereplőt szinkronizálta a Harry Potter-filmekben?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőFebruár 21.
KövetkezőFebruár 23.