Február 17.

1133

Ellátogatunk a 19. századi Magyarországra, az ókori Rómába, megemlékezünk Giordano Brunóról, egy európai ország függetlenségének kikiáltásáról és egy kérdéssel megünnepeljük Michael Jordan amerikai kosárlabdázó születésnapját is.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - február 17.
Kérem a kérdéseket!
1867-ben ezen a napon született meg az osztrák–magyar kiegyezés a Habsburg-uralkodóház, pontosabban annak feje, I. Ferenc József és a Deák Ferenc és Andrássy Gyula gróf vezette magyar tárgyalódelegáció között. Meddig állt fenn az ekkor létrejött Osztrák–Magyar Monarchia?
Question Image
Az ókori Rómában február 17-én tartották a Quirinalia ünnepét. Quirinus a római mitológia kialakulásának kezdeti szakaszában nagyon fontos szerepet játszó istenség volt. Mi a neve a rómaiak főistenének?
Question Image
2008-ban ezen a napon kiáltotta ki a pristinai parlament országuk függetlenségét Szerbiától – Európában új állam alakult, amelyet a világ országai csak részben ismernek el. Mi a neve?
Question Image
1963. február 17-én született Michael Jordan amerikai kosárlabdázó, aki óriási sikerek után 1993-ban bejelentette visszavonulását és a következő évtől kipróbálta magát egy másik sportágban. Melyikben?
Question Image
1600-ban ezen a napon halt máglyahalált Giordano Bruno itáliai tudós, filozófus, csillagász. Az egyházi bíróság eretnekség miatt ítélte el. Az alábbiak közül melyik NEM szerepelt a tanai között?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőFebruár 16.
KövetkezőFebruár 18.