Február 11.

1035

A Vatikán függetlensége, a gravitációs hullámok, a legelső aranylemez és az atombomba is felbukkannak a mai témáink között.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - február 11.
Kérem a kérdéseket!
1929. február 11-én írták alá a Vatikán szuverenitását biztosító lateráni egyezményt. Melyik állítás NEM igaz a Vatikánnal kapcsolatban?
Question Image
1990. február 11-én, 27 évnyi fogság után szabadon bocsátották Nelson Mandela dél-afrikai fekete aktivistát (később Nobel-békedíjas, dél-afrikai elnök). Az apartheid, a faji megkülönböztetés 1994-ben megszűnt Dél-Afrikában. Melyik állítás NEM igaz?
Question Image
2016. február 11-én jelentették be, hogy a kaliforniai és a massachusettsi műszaki egyetemek közös obszervatóriumának mindkét detektora gravitációs hullámokat észlelt. A gravitációs hullámok segítségével...
Question Image
1942. február 11-én adták át az első aranylemezt, mégpedig Glenn Millernek, a Chattanooga Choo Choo című dalért. Hány eladott példányért járt aranylemez abban az időben?
Question Image
1898. február 11-én született Szilárd Leó magyar származású amerikai fizikus, aki felismerte, hogy létrehozható a nukleáris láncreakció, és ezzel az atombomba. Mi volt a neve az atombomba kifejlesztését célul kitűző projektnek?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőFebruár 10.
KövetkezőFebruár 12.