Február 10.

994

A mai évfordulósok: Batthyány Lajos, Magyarország első alkotmányos miniszterelnöke, Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság elnöke, Barabás Miklós, aki Batthyány portréját is megfestette, Bertolt Brecht, a 20. századi színház egyik megújítója, és megemlékezünk arról is, hogy Széchenyi István ötlete és Clark Ádám tervei alapján ezen a napon kezdődött meg a budai Váralagút építése.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - február 10.
Kérem a kérdéseket!
1922. február 10-én született Göncz Árpád magyar író, műfordító, köztársasági elnök. Mikor volt Magyarország köztársasági elnöke?
Question Image
1853-ban ezen a napon kezdték el építeni a Budai Váralagutat Clark Ádám tervei szerint. Ötletadója Széchenyi István volt. Milyen hosszú az alagút?
Question Image
1807. február 10-én született Batthyány Lajos gróf, Magyarország első alkotmányos miniszterelnöke. Melyik évben alakított kormányt?
Question Image
1810. február 10-én született Barabás Miklós magyar festőművész, grafikus, aki az előző kérdésnél látható Batthyány-portrét is festette. Melyik állítás NEM igaz vele kapcsolatban?
Question Image
1898-ban ezen a napon született Bertolt Brecht német drámaíró, költő, rendező, a 20. századi színház egyik megújítója. Egyik legismertebb műve a Koldusopera. Hol játszódik a darab?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőFebruár 9.
KövetkezőFebruár 11.