Április 5.

1138

Pokahontasz és Gregory Peck Amerikából, a zsidóság a múlt század közepén és az ABBA énekesnője Európából, és egy csodálatos híd Ázsiából – ezekről szólnak a mai kérdéseink.

Hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - április 5.
Kérem a kérdéseket!
1614-ben ezen a napon ment férjhez az indián Pokahontasz egy angol férfihez – ez volt Észak-Amerikában az első rasszok közötti házasság. A jelölt városok közül melyik a Virginia állambeli Jamestown, amelynek vezetőjét, John Smith-t a lány megmentette a kivégzéstől?
Question Image
1944. április 5-étől volt kötelező sárga csillagot viselniük a hatodik életévüket betöltött zsidó személyeknek Magyarországon. Ki írta alá a rendeletet?
Question Image
1998. április 5-én átadták a forgalomnak az Akasi Kaikjó hidat, amely a legnagyobb támaszközű híd a világon. Milyen távol vagy egymástól a két pilon?
Question Image
1950. április 5-én született Agnetha Åse Fältskog, az ABBA együttes egyik hölgy tagja. Melyik dallal nyerte meg az ABBA 1974-ben az Eurovíziós Dalfesztivált?
Question Image
1916. április 5-én született Gregory Peck amerikai színész, aki egyike volt a legismertebb filmcsillagoknak az 1940-es évektől az 1960-as évekig. 1962-ben Oscar-díjat kapott a Ne bántsátok a feketerigót! című filmben nyújott alakításáért. Miről szól a film?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőÁprilis 4.
KövetkezőÁprilis 6.