Április 4.

1452

1989-ig április 4-e a felszabadulás ünnepe volt – első kérdésünkkel erre emlékezünk. Aztán a pécsi tévétorony megnyitása, egy hajóskapitány lovaggá ütése, az első magyar színes tévéfilm és a Nyugat irodalmi folyóirat lesznek a témáink.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - április 4.
Kérem a kérdéseket!
1950–1989 között április 4-én ünnepelte Magyarország a felszabadulást, mert az akkori hivatalos álláspont szerint 1945-ben ezen a napon hagyta el az ország területét az utolsó német katona az előrenyomuló szovjet csapatok elől visszavonulva. Mi a neve az állítólag utoljára felszabadult településnek?
Question Image
1973. április 4-én nyílt meg a 197 méter magas pécsi tévétorony. Milyen állandó kiállítás tekinthető meg a presszó szintjén?
Question Image
1581-ben I. Erzsébet királynő lovagi címmel jutalmazta meg Francis Drake-et, aki másodikként hajózta körül a Földet. Kinek az expedíciója volt az első?
Question Image
1972. április 4-én hunyt el Fenyő Miksa, aki 1908-ban megalapította a Nyugat-ot, a magyar irodalom meghatározó folyóiratát. Ki volt az újság utolsó főszerkesztője, akinek halálával 1941-ben megszűnt a kiadvány?
Question Image
1968. április 4-én mutatta be a Magyar Televízió az első színes filmet Magyarországon. Melyik volt ez a film?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőÁprilis 3.
KövetkezőÁprilis 5.