Április 30.

1219

Április 30-a a méhek napja és a magyar film napja is – ezekről szól egy-egy kérdésünk. Aztán szó lesz még a Trabantokról, a Margit hídról és az Egyesült Államok első elnökéről is.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - április 30.
Kérem a kérdéseket!
Április 30-a a magyar film napja annak emlékére, hogy 1901-ben ezen a napon mutatták be az első magyar filmet, a Zsitkovszky Béla rendezésében készült A táncz című alkotást. Az első magyar, teljes hosszában színes film 1949-ben készült. Mi a címe?
Question Image
Április 30-a a méhek napja is; célja a méz és a méhészeti termékek megismertetése és megkedveltetése. Hány egyedből áll egy egészséges háziméh család a nyár közepén?
Question Image
1991. április 30-án fejeződött be a Trabantok gyártása az akkorra már újraegyesült Németországban. Melyik állítás NEM igaz?
Question Image
1789. április 30-án tette le esküjét és iktatták be az elnöki hivatalba George Washingtont, az Egyesült Államok első elnökét, az alapító atyák egyikét, akik aláírták a függetlenségi nyilatkozatot. Hányan voltak az aláírók?
Question Image
1876. április 30-án avatták fel a budapesti Margit hidat, amely a Szent István körutat és a Margit körutat köti össze a Margit-sziget érintésével. Milyen hosszú a híd?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőÁprilis 29.
KövetkezőMájus 1.