Április 28.

1096

Az első és a második világháborúról, a Széchényi Könyvtárról és a Csendes-óceán meghódításáról szólnak a mai kérdések. Hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - április 28.
Kérem a kérdéseket!
1754. április 28-án született Széchényi Ferenc, az Országos Széchényi Könyvtár megalapítója. Melyik állítás NEM igaz?
Question Image
1908. április 8-án született Oskar Schindler, akiről a Schindler listája című film szól. Mintegy 1200 zsidó életét mentette meg a holokauszt során. Hogyan?
Question Image
1947. április 28-án indult útjára a Kon-Tiki, egy tutaj, amellyel Thor Heyerdahl norvég néprajzkutató és felfedező bebizonyította, hogy a Kr. u. 6. században „primitív” eszközökkel is lehetséges volt átkelni a Csendes-óceánon, Dél-Amerikából (Peru) Polinéziába. Hány napig tartott a kb. 8000 km-es út?
Question Image
1918. április 28-án hunyt el Gavrilo Princip, aki elkövette azt a merényletet, ami ürügyet szolgáltatott az 1. világháború kirobbantásához. A merénylet során Ferenc Ferdinánd főherceg és hitvese, Chotek Zsófia életüket vesztették. Melyik országban történt a kettős gyilkosság?
Question Image
1945. április 28-án vesztette életét Benito Mussolini, Olaszország miniszterelnöke, Hitler szövetségese. Hány éven keresztül volt az ország vezetője?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőÁprilis 27.
KövetkezőÁprilis 29.