Április 26.

1370

Ma két tragikus eseményre is emlékezünk: az egyik a csernobili katasztrófa, a másik pedig Guernica város bombázása. Aztán Tanzánia megalakulása, Szusza Ferenc labdarúgó és Eugéne Delacroix francia festő adják a kérdéseink témáit. Hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - április 26.
Kérem a kérdéseket!
1986. április 6-án történt a csernobili atombaleset, amely az atomenergia felhasználásának történetében egy 1957-es, szintén a Szovjetunióban történt katasztrófa után a második legsúlyosabb baleset volt. Mi a csernobili atomerőmű hivatalos neve?
Question Image
1937. április 26-án a spanyol polgárháború során taktikai bombázás volt a baszk Guernica városban, amely az egyik első jelentős, lakott települést érő, és civil áldozatokat követelő légibombázás volt. Ez az esemény ihlette a képen látható, Guernica című festményt. Ki az alkotója?
Question Image
1798. április 26-án született Eugène Delacroix francia festő, a romantikus festészet egyik legnagyobb alakja. Hol látható a képen látható, Vihartól megvadult ló című festménye?
Question Image
1903. április 26-án alapította három baszk tanuló az Atlético de Madrid futballklubot. Az 1981–82-es szezonban a magyar Szusza Ferenc volt az edzőjük. Melyik magyar csapat játékosa volt Szusza 1940–61 között?
Question Image
1964. április 26-án Tanganyika és Zanzibár egyesülésével létrejött Tanzánia. Az országban lakosság 90%-a a bantu nyelvek valamelyikét beszéli, a legelterjedtebb a szuahéli. Hány nyelvet használnak összesen?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőÁprilis 25.
KövetkezőÁprilis 27.