Április 23.

1497

1616. április 23-án hunyt el William Shakespeare angol drámaíró, költő, színész. Róla korábban egy hét kérdéses kvíz készült, itt tudod kikölteni: William Shakespeare és művei.

Ma van a szerzői jogok világnapja. Aztán Janikovszky Évára és Magyari Bélára emlékezünk és születésnapján köszöntjük Ujj Mészáros Károly filmrendezőt és Lajos cambridge-i herceget.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - április 23.
Kérem a kérdéseket!
Április 23-a a szerzői jogok világnapja. A szerzői jog az irodalmi, tudományos és művészeti művek (együtt: szerzői alkotások) oltalmára hivatott. Melyik állítás NEM igaz?
Question Image
1926. április 23-án született Janikovszky Éva Kossuth-díjas és József Attila-díjas író, költő. Melyik NEM az ő műve?
Question Image
1968. április 23-án született Ujj Mészáros Károly, a Liza, a rókatündér című, több díjat nyert film rendezője. Melyik nép meséiben találkozhatunk rókatündérekkel?
Question Image
2018. április 23-án hunyt el Magyari Béla ezredes, kiképzett űrhajós, a Szojuz–36 űrhajó tartalékszemélyzetének tagja. Melyik évben repült először magyar űrhajós az űrbe?
Question Image
2018-ban ezen a napon született Lajos cambridge-i herceg, Vilmos cambridge-i herceg és Katalin cambridge-i hercegné harmadik gyermeke, II. Erzsébet brit királynő dédunokája, a brit trónutódlási sorrendben nagyapja, III. Károly trónra lépése óta a negyedik. Ki az első a sorban?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőÁprilis 22.
KövetkezőÁprilis 24.