Hét híres híd Magyarországról

3927

Korábban már szerepelt a kérdések között, hogy melyik Magyarország leghosszabb hídja, ezért a rekordert kihagytuk ebből a kvízből.

És kihagytuk a Lánchidat is, mert olyan gazdag a történelme, hogy hét kérdésbe is nehezen fér bele, ezért később saját kvízt fog kapni.

De bőven vannak még gyönyörű és nevezetes hidak hazánkban ezeken kívül is!
Válaszolsz hét hidas kérdésre?

 

 

/
Hét magyar híd kvíz
Kérem a kérdéseket!
Az Árpád híd 928 méteres hosszával a Megyeri híd átadásáig a főváros leghosszabb hídja volt. Ma Budapest legforgalmasabb hídja. Hány autó halad át rajta naponta (amikor nincsenek kijárási korlátozások)?
Question Image
Kinek a festménye a Vihar a Hortobágyon, amely 1903-ban készült és a hortobogyi Kilenclyukú híd látható rajta?
Question Image
A Türr István híd közúti és vasúti kapcsolatot biztosít a Dunántúl és a Duna-Tisza-köze között. A legdélebbi magyarországi Duna-híd. Melyik városban található?
Question Image
A Szabadság híd Budapest egyik hídja, 1896-ban adták át. Melyik kerületeket köti össze?
Question Image
Az Esztergomot és Párkányt összekötő Duna-híd ünnepélyes átadására 1895. szeptember 28-án került sor. Ki volt Mária Valéria, akiről a hidat elnevezték?
Question Image
A Nagyrákosi völgyhíd viadukt az Őrségi vasút vonalán, Magyarország leghosszabb vasúti völgyhídja. Építését 2000-ben fejezték be. Milyen hosszú?
Question Image
Az 5 méter széles kiskörei Tisza-híd vegyes használatú közúti-vasúti híd. Hogyan osztoznak a hídon az autók és a vonatok?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőKérsz epret?
KövetkezőFelismered a madarakat a szemükről?