A hidrogéntől az uránig

3353

Hét jól ismert kémiai elem. Felismered őket a leírások alapján?

Ne izgulj, egészen biztos, hogy mindegyikről hallottál már!

 

 

/
A hidrogéntől az uránig
Kérem a kérdéseket!
A legkönnyebb elem, régies, magyarosított elnevezései köneny vagy gyulany. Melyik ez az elem?
Question Image
A legkisebb atomtömegű fém és a legkisebb sűrűségű szilárd elem. A modern akkumulátorok és elemek egyik legfontosabb alapanyaga. Melyik ez az elem?
Question Image
A periódusos rendszer hatodik kémiai eleme. A természetben nem található nagy mennyiségben, de az élővilág számára nélkülözhetetlen. Melyik ez az elem?
Question Image
Az egyik legrégebben ismert elem, felhasználták már az ókori Kínában, Görögországban is. Szagtalan, élénksárga színű kristályokat alkot. Vegyjele: S. Melyik ez az elem?
Question Image
Sárgászöld színű, erősen mérgező kétatomos gáz. Leggyakoribb vegyülete ősidők óta ismert ételízesítő szer. Fontos szerepet tölt be a műanyagiparban, a PVC egyik alkotóeleme. Víz fertőtlenítésére és papír fehérítésére is használják. Melyik ez az elem?
Question Image
Az 53-as rendszámú kémiai elem, neve görög eredetű és ibolyaszínűt jelent. Nélkülözhetetlen a pajzsmirigy megfelelő működéséhez. Melyik ez az elem?
Question Image
Nehéz, ezüstfehér, fémes, radioaktív, nagy sűrűségű kémiai elem, rendszáma 92. Nukleáris fegyverek gyártásához is felhasználhatják. Melyik ez az elem?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőMerre billen a mérleg?
KövetkezőPünkösdi kvíz