Baglyos kvíz

5340

A baglyok hihetetlen népszerűségre tettek szert ebben az évezredben – szinte nincs olyan tárgy, amit ne lehetne bagolymintával beszerezni. Annyi bagolyfigura és bagolyrajz vesz körül bennünket, hogy néha már azt is elfelejtjük: a baglyok eredetileg igazi madarak.

Emlékszem, 2014-ben olvastam egy cikket egy életmódmagazinban: arról írt a szerző, hogy a baglyok már unalmasak, és hamarosan átveszik a helyüket a rókák. Nem volt igazán sikeres a jóslat – a baglyok azóta is velünk vannak. De vajon ismerjük őket eléggé?

Teszteld, mennyit tudsz róluk! Nem lesz könnyű – ám ha nem is tudtad a választ, minden kérdés után újabb érdekességeket tudhatsz meg a baglyokról és életükről!

Ha pedig még jobban érdekelnek, látogass el az MME (Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület) weboldalára, ahol alaposabban megismerheted őket!

 

 

/
Baglyos kvíz
Kérem a kérdéseket!
Melyik Magyarországon élő bagolyfaj a 2020-as év madara?
Question Image
A legkisebb európai bagolyfaj a törpekuvik. Körülbelül mekkora?
Question Image
A legnagyobb bagolyfajok egyike az uhu, más néven nagy fülesbagoly: 60-75 cm nagyságúra is megnő. Hány tojást rak egyszerre?
Question Image
Melyik az egyetlen kontinens, ahol nem élnek baglyok?
Question Image
Kérem a következőt! Dr. Bubó neve a nagy fülesbagoly latin nevéből (Bubo bubo) származik. Nepp József mellett ki a másik írója a történeteknek?
Question Image
Van egy szín, amit a madarak közül csak a baglyok látnak. Melyik ez?
Question Image
Az ókori görög mitológiában az egyik istennő állandó kísérője volt a bagoly. Kié?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

 

ElőzőKérdések újrakeverve: a hét legnehezebb kérdései
KövetkezőCsupazöld kvíz