Május 15.

1607

Mai témáink: az állat- és a növényvilág szeretete, a klímaváltozás, a szlovákiai magyarok, Paraguay és a Zsófiák.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - május 15.
Kérem a kérdéseket!
Május 15-e az állat- és növényszeretet napja Magyarországon, amelyet a Fővárosi Állat- és Növénykert kezdeményezésére tartunk meg. Hányféle állat látható a budapesti állatkertben?
Question Image
Május 15-e a nemzetközi klímaváltozási akciónap, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a bolygónk éghajlatát fenyegető veszélyekre és a klímaváltozás által előidézett természeti változásokra. Az alábbiak közül melyik NEM tartozik a klímaváltozás jelei és következményei közé?
Question Image
Május 15-én ünneplik névnapjukat a Zsófiák. A név görög eredetű. A 16–18. században nagyon gyakori volt Magyarországon, aztán egy időre veszített népszerűségéből, manapság újra kedvelt. Mi a név jelentése?
Question Image
Május 14-15-én ünnepli a dél-amerikai Paraguay függetlenségének kikiáltását: 1811-ig spanyol fennhatóság alatt állt a terület. Az ország fővárosa a Paraguay folyó mellett fekszik. Mi a neve?
Question Image
Május 15-e a Szlovákiai magyarok emléknapja annak emlékére, hogy 1942-ben a szlovák parlament utólagosan jóváhagyta a zsidók deportálását. Esterházy János gróf, a parlament egyetlen magyar tagja egyedüliként nem szavazta meg a törvényjavaslatot. A legutóbbi, 2011-es népszámláláson hányan vallották magukat magyarnak Szlovákiában?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőMájus 14.
KövetkezőMájus 16.