Január 11.

1064

A mai naphoz kötődő események kapcsán szó lesz többek között az Aranycsapatról, a szódavízről és a Mount Everest meghódításáról.

Öt kérdést teszünk fel – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - január 11.
Kérem a kérdéseket!
2008-ban ezen a napon hunyt el Edmund Hillary, aki 1953-ban Tendzing Norgajjal együtt elsőként mászta meg a Föld legmagasabb hegycsúcsát, a Mount Everestet. Milyen nemzetiségű Hillary?
Question Image
2015. január 11-én hunyt el Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett 49-szeres magyar válogatott labdarúgó, az Aranycsapat tagja, edző, sportvezető. Milyen poszton játszott az Aranycsapatban?
Question Image
1880. január 11-én született Jedlik Ányos, magyar természettudós, feltaláló, bencés szerzetes, kiváló oktató. Az alábbiak közül melyik NEM az ő nevéhez fűződik?
Question Image
1970. január 11-én hunyt el Latabár Kálmán (Latyi), Kossuth-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész. Melyik filmjében játszott kettős szerepet, egy színészt és egy ál-dúsgazdag madridi nőt?
Question Image
1920-ban, a Versailles-i békeszerződés határozatának megfelelően megkezdte működését a Népszövetség. Melyik mai szervezet elődje volt?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőJanuár 10.
KövetkezőJanuár 12.