Február 3.

1018

A mai nap a balázsolás napja a katolikus egyházban, de a rejtvényfejtők napját is ma ünnepelhetjük. Szó lesz még a Malévről, a könyvnyomtatásról és Kitaibel Pálról is.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - február 3.
Kérem a kérdéseket!
Február 3-a Szent Balázs napja a katolikus egyházban. A balázsolás során milyen betegségben szenvedőknek kérnek ilyenkor segítséget a templomokban a szenttől?
Question Image
Február 3-a a rejtvényfejtők napja, annak tiszteletére, hogy 1957-ben ezen a napon jelent meg a Füles rejtvényújság első száma. Milyen állat Füles, a lap kabalafigurája?
Question Image
2012. február 3-án a Malév bejelentette, hogy gépei többé nem szállnak fel, megkezdődött a nemzeti légtársaság felszámolása. Melyik évben alakult meg a Malév jogelődje?
Question Image
1468. február 3-án hunyt el Johannes Gutenberg, a mozgatható betűelemekkel való könyvnyomtatás európai feltalálója. Fő műve a 42 soros Biblia. És mi volt az első nyomtatványa?
Question Image
1757. február 3-án született Kitaibel Pál orvos, botanikus, kémikus, aki összegyűjtötte és leírta Magyarország növényeit, kőzeteit és ásványvizeit. Melyik településen áll a róla elnevezett kilátó?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőFebruár 2.
KövetkezőFebruár 4.