Február 15.

1099

A telefonhírmondó indulása, a buddhisták egyik ünnepnapja, Galileo Galilei születése és két világméretű háború lezárása kapcsolódik ehhez a naphoz.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - február 15.
Kérem a kérdéseket!
Február 15-én indult el Budapesten a telefonhírmondó szolgáltatás, Puskás Tivadar találmánya alapján. „Üdvözöljük Budapest lakosságát. Üdvözöljük olyan szokatlan módon, amely páratlan az egész világon. Üdvözöljük az első várost, amelyből a Telefonhírmondó az egész világon győzedelmes útjára indul.” Melyik évben történt mindez?
Question Image
1564. február 15-én született Galileo Galilei olasz matematikus, természettudós, fizikus, csillagász. Kutatási eredményei ellentmondtak a Föld-központú világképnek, ezért a katolikus egyház perbe fogta, 1633-ban betiltotta a könyveit és elítélte őt. Mikor érvénytelenítette az egyház ezt az ítéletet?
Question Image
Február 15-e a buddhisták egyik ünnepe, a Nirvána-nap. Mikor élt Buddha?
Question Image
1945. február 15-én ért véget a 11 nappal korábban kezdődött jaltai konferencia, ahol a szövetséges hatalmak vezetői (Churchill, Roosevelt, Sztálin) döntöttek Németország lefegyverzéséről. Melyik országban van Jalta?
Question Image
1763. február 15-én írták alá a hubertusburgi békét, amely a hétéves háborút lezáró megállapodás volt. Melyik állítás NEM igaz erről a háborúról?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőFebruár 14.
KövetkezőFebruár 16.