Április 17.

1663

A mai témáink kifejezetten izgalmasak: merénylet a király ellen, A tenkes kapitánya, egy ázsiai és egy közép-amerikai diktatúra, valamint egy ókori város feltárása.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - április 17.
Kérem a kérdéseket!
1330. április 17-én Záh (Zách) Felicián merényletet kísérelt meg a király ellen. A királyné jobb kezének négy ujját lecsapta és más súlyos sérüléseket is okozott, végül lekaszabolták. Tettének oka nem teljesen tisztázott. Ki volt a király, akit meg kart ölni?
Question Image
1927. április 27-én született Örsi Ferenc író, forgatókönyvíró, akinek leghíresebb munkája A Tenkes kapitánya, a Magyar Televízió első filmsorozata. Mikor játszódik a történet?
Question Image
1975-ben ezen a napon jutott hatalomra a Vörös Khmer mozgalom Kambodzsában és Pol Pot vezetésével megteremtették az 1970-es évek legvéresebb diktatúráját. 1979 után már nem voltak hatalmon, gerillaháborút folytattak a kormányok ellen. Jelenleg ki az állam feje az országban?
Question Image
1961-ben a CIA által támogatott emigránsok sikertelen partraszállást kíséreltek meg a kubai Disznó-öbölben, hogy megdöntsék Fidel Castro hatalmát. Melyik évben mondott le Castro a Kubai Kommunista Párt első titkári posztjáról, mint utolsó tisztségéről?
Question Image
1880. április 17-én született Sir Charles Leonard Woolley angol régész, a mezopotámiai Ur városának feltárója. Kik laktak ebben a városban?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőÁprilis 16.
KövetkezőÁprilis 18.