Április 13.

1012

Ma van az évfordulója a katyńi tömegsírok felfedezésének, aztán kérdezünk még egy golfjátékossal, a gőzmozdony feltalálójával, a budapesti állatkerttel és a Hair című filmmel kapcsolatban is.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - április 13.
Kérem a kérdéseket!
Április 13-a katyńi vérengzés emléknapja, mert 1943-ban ezen a napon fedezték fel a tömegsírokat. A tömeggyilkosságot lengyel, főként tartalékos katonatisztek ellen követték el, az áldozatok száma meghaladta a 22 ezret. Kik voltak az elkövetők?
Question Image
1997-ben az 1975-ben született Tiger Woods lett a legfiatalabb golfjátékos, aki megnyerte a The Masters Tournament-et, a négy nagy amerikai golftorna egyikét. Hogy nevezik a kezdő golfozókat?
Question Image
1771. április 13-án született Richard Trevithick, aki elsőként épített gőzmozdonyt. Miért nem lehetett a gyakorlatban is használni a gőzmozdonyokat az 1804-es bemutató után még több éven keresztül?
Question Image
1802. április 13-án született Leopold Fitzinger, aki 1865-ben megalapította a budapesti állatkertet. Melyik állítás NEM igaz az állatkerttel kapcsolatban?
Question Image
2018. április 13-án hunyt el Miloš Forman csehszlovák majd amerikai filmrendező, színész és forgatókönyvíró. Mikor játszódik a Hair című filmmusical, amelyet ő rendezett?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőÁprilis 12.
KövetkezőÁprilis 14.