Április 11.

1431

A mai nap a költészet és Debrecen város napja, április 11-én indult útnak a Titanic és kezdődött meg a budapesti úttörővasút építése, és ma van Weiss Manfréd nagyiparos születésének évfordulója is.

Öt kérdés – hány jó válaszod lesz?

 

 

/
Kvíz - április 11.
Kérem a kérdéseket!
Április 11-e a magyar költészet napja: 1905-ben ezen a napon született József Attila, akinek első verseskötetét Szegeden adták ki, a Szépség koldusa címmel. Ki írta a kötet előszavát?
Question Image
Április 11-e Debrecen napja. A város legjellegzetesebb épülete a református nagytemplom, az ország legnagyobb református temploma, miatta nevezik Debrecent a „kálvinista Rómának”. Hány ülőhely van a padsorokban?
Question Image
1912. április 11-én, délután fél 2-kor indult el a Titanic az írországi Queenstownból (ma: Cobh) New York felé. Hány nap múlva ütközött jéghegynek?
Question Image
1948. április 11-én kezdődött meg az Úttörővasút építése. Mi a legnagyobb sebesség, amivel a szerelvények közlekedhetnek?
Question Image
1857. április 11-én született Weiss Manfréd nagyiparos, a Weiss Manfréd Acél- és Fémművek, későbbi Csepel Művek alapítója. Első gyártóüzemét 1882-ben alapította testvérével. Mit gyártottak?
Question Image
/
Kérem az eredményem!
Kérdések és válaszok áttekintése

 

 

 

ElőzőÁprilis 10.
KövetkezőÁprilis 12.